torsdag 30. desember 2010

Karamellpudding

2 dl sukker
4 dl melk
2 dl kremfløte
5 ss sukker
1 vaniljestang
6 egg



Start med å karamellisere 2 dl sukker. Dette gjøres ved å smelte sukkeret i en kasserolle ved middels varme. Sørg for å røre jevnlig i sukkeret som først er ferdig når det har fått en tykk og rennende konsistens. Hell dette over i en tett kakeform, brødform eller en ildfast form. Det viktigste er at den kan romme ca 1,5 l væske.



Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok både frøene og stangen opp sammen med melk, kremfløte og sukker. Avkjøl før de lett piskede eggene tilsettes. Sil dette over i formen. Puddingen skal deretter stekes i vannbad (dvs at formen skal settes inn i en annen form eller liknende som er fylt med vann). Vannet skal dekke opp til 1/3 av formen puddingen er i. Ha dette i ovnen ved 125 grader i ca 1,5 time. Når puddingen er fast er den ferdig. Vent til den er avkjølt før den vendes på et serveringsbrett. Kan eventuelt også stå over natten i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar