lørdag 27. august 2011

Gode pølsehorn




Ingredienser:
Du skal bruke følgende til denne oppskriften:

Ca. ½ kg hvetemel
Ca. ½ kg grahamsmel
6 dl lunkent vann
1 pakke gjær
1 dl olje
1 ts sukker
1 ts salt
Evt. krydder urter, f.eks. rosmarin, timian eller liknende.
Egg eller vann til pensling
12 pølser

Framgangsmåte for Gode pølsehorn:

Lunkent vann blandes med gjær til gjæren har løst seg opp. Tilsett olje, sukker og salt. Tilsett melet litt om gangen, så deigen ikke blir klumpete.
Deigen eltes til den har den riktige konsistensen (skal være kun litt klistrete). La den heve i 45 minutter på et lunt sted.

Deigen knas litt innen den deles i 3 store deler som ytterligere skjæres i 8 stykker. I hvert stykke plasseres ½ pølse og deigen brukes til å pakke inn pølsen. La disse heve ytterligere 30 minutter.

Bakes i ovnen ved 200 grader (varmluft), i ca. 20 minutter. La dem avkjøle litt innen servering.

Serveres f.eks. med pastasalat til eller med ketchup og sennep. Kan fryses ned, men passer også godt til matpakken hvor de bare skal varmes i en mikrobølgeovn eller liknende. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar