lørdag 27. august 2011

Greske kjøttboller med tomatsaus og potetskiver



Ingredienser:
Du skal bruke følgende til denne oppskriften:

500 g kjøttdeig (gjerne magert).
3 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen
½ ts cayennepepper
½ ts oregano
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts basilikum
1 dl kefir eller yoghurt naturell
1 egg
2 ss hvetemel
Ca.15-20 stk. kjøttboller

Potetskiver:
Ca. 10 store poteter
Rosmarin

Tomatsaus:
2 bokser hakkede tomater
Oregano
Basilikum
1 hvitløksfedd

Framgangsmåte for Greske kjøttboller med tomatsaus og potetskiver:

Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med egget. Bland egget godt inn i kjøttdeigen før de neste ingrediensene kommer i. Tilsett så alle krydderiene og presset hvitløk. Avslutt med mel og kefir og rør det hele godt sammen. Form deretter farsen til ca. 15-20 boller, avhengig av hvor store du ønsker dem. Stekes deretter i olje på en panne i 20 minutter ved medium varme.

Potetene vaskes og skrelles eventuelt. Kokes deretter i 10 minutter før de avkjøles og skjæres i skiver. Stek i olje på en panne til de blir litt sprøe. Krydr med salt, pepper og rosmarin.

Tomatsausen lages enkelt ved å helle ut de blandede tomatene i en skål og tilsette krydder samt hvitløk.

Hell tomatsaus over kjøttbollene og server dem med potetskiver ved siden av. Eventuelt kan man også lage en gresk salat som man serverer til. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar