lørdag 27. august 2011

Pasta med scampi



Ingredienser:
Du skal bruke følgende til denne oppskriften:
15 store scampi reker
2 dl matfløte
1 bunt persille
1 potte med basilikum
1½ ss maizena
5 dl grønnsaksbuljong
1 dl soltørrede tomater
1 rødløk
10-13 grønne asparges stenger
Salt og pepper

2 pakker frisk pasta (f.eks. fullkorns tagliatelle).

Framgangsmåte for Pasta med scampi:

Start med å gjøre klar grønnsakene. De soltørrede tomatene deles i mindre biter. Basilikum og persille hakkes. Rødløken skrelles og kuttes i halve ringer. Brekk av den nederste delen på aspargesene og kutt resten av stangen i 3 deler.

Kok opp buljongen og ha i rødløk, persille og basilikum som kokes med i 5 minutter. Rør maizena og matfløten sammen i et glass og tilsett dette i det kokende buljongvannet litt etter litt.

Tilsett deretter resten av grønnsakene og scampi rekene. La disse koke med i noen minutter inntil aspargesene er blitt passelig myke.

Smak pastasausen til med salt og pepper (gjerne kvernet) og server med ferdigkokt fersk pasta. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar