Deig:
275 g hvetemel
Litt salt
65 g melis
175 g smør
1 egg
1½ ts vaniljesukker
Fyll:
1½ kg epler, ferdigskrellet
200 g sukker
100 g smør
Serveres med vaniljeis.
275 g hvetemel
Litt salt
65 g melis
175 g smør
1 egg
1½ ts vaniljesukker
Fyll:
1½ kg epler, ferdigskrellet
200 g sukker
100 g smør
Serveres med vaniljeis.
Framgangsmåte for Tarte tatin:
Sørg for at smøret er mykt (ta den gjerne ut av kjøleskapet litt før den skal brukes). Ha smøret i en bolle og tilsett alle de tørre ingrediensene til deigen samt litt mel. Bruk hendene til å gni det tørre inn med smøret og tilsett mer mel litt om gangen inntil deigen ikke kleber lenger og kan kjevles ut så den passer i en normal kakeform.
Etter at bunnen er ferdig tilberedes fyllet ved å karamellisere eplene. Ha smør i en panne og tilsett sukker. La dette karamellisere (skal ha en brunlig farge). Eplene skal være skrell og delt i fire (fjern det innerste eplehuset). Hvis eplene er store kan man dele bitene en ekstra gang så hvert eple til sammen er 8 stykker. Ha eplene på panna og bland dem godt i sukkermassen. Stek dem med i 10-15 minutter.
Ha eplene og sukkeret i kakeformen og plasser deigen over. Sett terten i en forvarmet ovn på 200 grader og stek den i 10-15 minutter.
Når terten er ferdig vendes den rundt på et fat og kuttes i stykker som serveres med vaniljeis. Smaker allerbest når den er rett fra ovnen.
Etter at bunnen er ferdig tilberedes fyllet ved å karamellisere eplene. Ha smør i en panne og tilsett sukker. La dette karamellisere (skal ha en brunlig farge). Eplene skal være skrell og delt i fire (fjern det innerste eplehuset). Hvis eplene er store kan man dele bitene en ekstra gang så hvert eple til sammen er 8 stykker. Ha eplene på panna og bland dem godt i sukkermassen. Stek dem med i 10-15 minutter.
Ha eplene og sukkeret i kakeformen og plasser deigen over. Sett terten i en forvarmet ovn på 200 grader og stek den i 10-15 minutter.
Når terten er ferdig vendes den rundt på et fat og kuttes i stykker som serveres med vaniljeis. Smaker allerbest når den er rett fra ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar