mandag 29. august 2011

Tarte tatin




Deig:
275 g hvetemel
Litt salt
65 g melis
175 g smør
1 egg
1½ ts vaniljesukker

Fyll:
1½ kg epler, ferdigskrellet
200 g sukker
100 g smør
Serveres med vaniljeis.

Framgangsmåte for Tarte tatin:

Sørg for at smøret er mykt (ta den gjerne ut av kjøleskapet litt før den skal brukes). Ha smøret i en bolle og tilsett alle de tørre ingrediensene til deigen samt litt mel. Bruk hendene til å gni det tørre inn med smøret og tilsett mer mel litt om gangen inntil deigen ikke kleber lenger og kan kjevles ut så den passer i en normal kakeform.

Etter at bunnen er ferdig tilberedes fyllet ved å karamellisere eplene. Ha smør i en panne og tilsett sukker. La dette karamellisere (skal ha en brunlig farge). Eplene skal være skrell og delt i fire (fjern det innerste eplehuset). Hvis eplene er store kan man dele bitene en ekstra gang så hvert eple til sammen er 8 stykker. Ha eplene på panna og bland dem godt i sukkermassen. Stek dem med i 10-15 minutter.

Ha eplene og sukkeret i kakeformen og plasser deigen over. Sett terten i en forvarmet ovn på 200 grader og stek den i 10-15 minutter.

Når terten er ferdig vendes den rundt på et fat og kuttes i stykker som serveres med vaniljeis. Smaker allerbest når den er rett fra ovnen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar