mandag 29. august 2011

Risotto med spinat




Ingredienser:



1½ dl risottoris
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss smør
2 dl hvitvin
8-10 dl varm grønnsaksbuljong
150 g fersk spinat
100 g parmesan ost
60 g ristede pinjekjerner
Salt og pepper

Framgangsmåte for Risotto med spinat:

Skrell løk og hvitløk innen de hakkes. Smelt smøret i en gryte, sauter løkene i smøret sammen med risottorisen.
Tilsett hvitvin litt om gangen, mens du hele tiden rører rundt. Vinen skal trekke inn i risene før neste omgang med vin tilsettes.
Gjør det samme med grønnsaksbuljongen (skal ta ca. 45 min.). Risen skal til slutt få en kremete konsistens men stadig være al dente. Samtidig ristes pinjekjernene litt på pannen. Spinaten skylles og hakkes. Ha spinaten i risottoen og rør rundt.

Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper. Avslutt med å tilsette pinjekjernene.

Risottoen serveres mens den er rykende varm for den aller beste smaksopplevelse. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar