tirsdag 10. mai 2011

Boller med havregryn og fullkorn





Ingredienser:


1 l lunkent vann
100 g gjær
1 dl olje
1 ss salt
1 dl sirup
1 kg hvetemel
400 g fullkornshvetemel
2 dl kokosmel
1 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl lin frø

Framgangsmåte for Boller med havregryn og fullkorn:

Smuldr gjæren i vannet og tilsett olje, salt og sirup. Rør de andre ingrediensene i og elt deigen godt. La den heve tildekket i en halvtimes tid.

Form deigen til ca. 20 boller. Trykk forsiktig på hver bolle så de blir litt flate og la dem etterheve et kvarters tid. Bak bollene i ovnen ved 220 grader i 20 miinutter.

Frys evt. noen av bollene straks etter at de avkjølte. De er som nybakte igjen når de tines opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar