tirsdag 10. mai 2011
Boller med havregryn og fullkorn
Ingredienser:
1 l lunkent vann
100 g gjær
1 dl olje
1 ss salt
1 dl sirup
1 kg hvetemel
400 g fullkornshvetemel
2 dl kokosmel
1 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl lin frø
Framgangsmåte for Boller med havregryn og fullkorn:
Smuldr gjæren i vannet og tilsett olje, salt og sirup. Rør de andre ingrediensene i og elt deigen godt. La den heve tildekket i en halvtimes tid.
Form deigen til ca. 20 boller. Trykk forsiktig på hver bolle så de blir litt flate og la dem etterheve et kvarters tid. Bak bollene i ovnen ved 220 grader i 20 miinutter.
Frys evt. noen av bollene straks etter at de avkjølte. De er som nybakte igjen når de tines opp.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar