mandag 9. mai 2011

Kjøttboller i karri med eple



Ingredienser:



Til bollene:

400 g kjøttdeig med svin
1 løk
½ dl melk
1 egg
2 ss mel
1 ss rasp
Salt og pepper
Vann til kokning av kjøttbollene



Til karrisausen:

2 ss smør
2 ss karri
1 tsts gurkemeie
2 løk
1 eple
3 dl av det vannet som kjøttbollene har kokt i.
3 dl melk
1 dl fløte
2-4 ss maizena mel
Salt og pepper

Framgangsmåte for Kjøttboller i karri med eple:

Hakk løk og rør det sammen med kjøtt, melk, egg, rasp, salt og pepper. Kok opp en gryte med vann. Form farsen med kjøtt til boller og kok dem i vannet i 10 minutter.

I en annen gryte stekes karri og gurkemeie i smøret. Hakk løk og tilsett. Skrell eplet og riv det på et rivjern. Ha det i gryten sammen med 3 dl av kokevannet fra kjøttbollene. Tilsett melk og jevn sausen med fløte blandet med maizena. Smak til med salt og pepper.

Ha kjøttbollene ned i sausen, la retten surre i 10 minutter.

Server med ris og f.eks. mango chutney, ananas og/eller gulrotsalat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar