mandag 9. mai 2011
Burgundisk kjøttgryte
Ingredienser:
650 g oksekjøtt i terninger
1-2 ss smør
1-2 ss hvetemel
Salt og pepper
1 ts timian
1 laurbærblad
2 hvitløksfedd
1-2 ss tomatpuré
2 dl rødvin
3 dl oksebuljong
1 ss soyasaus
7 sjalottløk
250 g sjampinjong
1-2 ss fersk persille
4-5 gulrøtter
Framgangsmåte for Burgundisk kjøttgryte:
Smelt smøret i en stekepanne og stek kjøttet litt av gangen på middels varme. Når kjøttet er såpass stekt at det har fått farge, men stadig ikke er gjennomstekt legges det i en gryte. Strø hvetemel over og rør rundt.
Press hvitløk i og krydr med salt, pepper og timian. Hell tomatpuré i og rør rundt. Tilsett buljong, vin, soyasaus og laurbærblad. Gi dette et oppkok og la surre under lokk i ca. 2½ time så kjøttet blir mørt.
Skrell løkene i to og del dem i to. Rens sjampinjongene og skjær dem i litt tykke skiver. Stek sjampinjong og løk i en panne til de har fått farge og hell dem ned i gryten. La det koke i 15 minutter.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Ha disse i gryten og la det koke ytterligere i 5-10 minutter til gulrøttene har den ønskede konsistensen.
Fjern gryten fra varmen og tilsett persille. Server gryteretten med ris eller kokte poteter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar