tirsdag 10. mai 2011
Sjokoladepålegg
Ingredienser:
100 gram hasselnøtter
400 g sjokolade (jeg foretrekker mørk sjokolade med ca. 50-60% kakao, men du kan også prøve med lys eller hvit sjokolade).
½ l kremfløte
100 g smør
Framgangsmåte for Sjokoladepålegg:
Rist nøttene i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter. De må ikke bli svarte. Gni av belegget, dette er lettest å gjøre mens de ligger i vann. Det kan eventuelt også gjøres ved å samle nøttene i et kjøkkenhåndkle og deretter gni dem mot hverandre.
Blend nøttene til mel i en blender eller en foodprocessor. Hakk sjokoladen. Kok opp fløte og ta av varmen. Rør sjokoladen inn i den varme fløten, litt om gangen. Det samme gjøres med smøret. Rør til sist melet laget av nøttene sammen med sjokoladen og la dette så kjøles ned før det helles på et glass.
Oppbevares i kjøleskapet hvor det kan holde seg i 3 uker.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar