tirsdag 8. februar 2011

Italiensk ostekake



500 g ricotta ost
175 g smeltet smør
300 g havregryn
150 g demerarasukker
200 g naturell kremost
½ dl helmelk
4 stk gelatinplater
6 ss flytende honning
3 ss sitronsaft
Skallet fra 1 sitron
Ferske eller frosne bær



Smør en kakeform (ca. 22 cm i diameter) eller lag den på en tallerken. Hakk havregrynene i mindre stykker med en stavmikser eller liknende.



Smelt smøret på en panne og tilsett demerarasukker og havregryn. Rist dette på pannen i få minutter ved høy varme (ikke helt maksimal varme) mens du til stadighet rører rundt.



Fordel og press denne massen hardt ned i bunnen av formen så det danner et godt grunnlag. Gelatinplatene legges i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Deretter legges de til side for å tørke litt. Melken varmes opp og gelatinplatene legges deretter i for å smelte.



Deretter piskes ricotta, honning, kremost, sitronskall og saft godt sammen og melken tilsettes til sist.



Blandingen helles over grynene og kakeformen settes i kjøleskapet i minimum 4 timer. Kaken smaker best når den har fått stå et helt døgn i kjøleskapet.

Kaken pyntes med opptinte bær eller litt flytende honning.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar