mandag 7. februar 2011

Verdens beste ostekake

Oppskrift for 12 porsjon(er)


Bunn:

12 stk havrekjeks
100 g smør
½ ts malt kanel



Ostefyll:

500 g kremost naturell
1 dl seterrømme
saft og skall av1 stk sitron
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 stk egg



Søt rømmekrem:

2 dl seterrømme
2 ss melis


Slik gjør du:


1. Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.
2. Hell kjeksblandingen i en terteform med løs bunn, 26 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn.
3. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.
4. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen.
5. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter.


Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken.

Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse.



Tips:

Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.

Har du ikke en terteform kan kaken gjerne lages i en springform (vanlig form til sukkerbrød).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar