2 marengsbunner:
4 eggehviter
200 g melis
100 g hasselnøttkjerner hakkede
Sukkerbrød:
2 egg hele
1 dl sukker
½ dl bakepulver
1¼ dl hvetemel siktet
Nøttefyll:
100 g hasselnøttkjerner malte
1½ dl sukker
1½ dl vann varmt
4 eggeplommer
2 ss hvetemel siktet
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker
200 g TINE Ekte Meierismør
Pynt:
mokkabønner
melis
Slik gjør du:
1 langpanne. I stekeovnen ved 150 grader i ca. 45 minutter (marengsen) og ved 175 grader i ca. 15 minutter (sukkerbrødet).
Visp eggehvitene til marengsbunnene stive med melis. Tilsett hakkede nøtter og fordel marengsrøren i en godt smurt langpanne. Lag et snitt langs midten med en kniv for å markere at bunnen etter steking skal deles i to. La marengsen tørke/ steke i ovnen, den skal ikke bli brun. Del marengsbunnen på midten i to like deler og avkjøl på rist.
Lag sukkerbrødet ved å vispe egg og sukker til tykk eggedosis. Fold forsiktig inn bakepulver siktet sammen med hvetemelet. Fordel røren på halvparten av langpannen. (Bunnen skal bli like stor som en av marengsbunnene.) Stek sukkerbrødbunnen og avkjøl på rist.
Lag nøttefyllet ved å riste malte nøtter sammen med sukker i en kjele, spe med det varme vannet og rør det godt sammen. Avkjøl litt og rør inn melet og eggeplommene. Spe med fløten og sett alt tilbake på kokeplaten. La kremen tykne under røring på svak varme. Ta kjelen av varmen og smak til med vaniljesukker. Avkjøl. Rør meierismøret luftig og rør inn den kalde nøttekremen. Rør til alt er luftig.
Legg kaken sammen slik: Legg først en marengsbunn på serveringsfat og bre over ca. 1/4 av nøttekremen. Legg på sukkerbrødet og smør over neste 1/4 av nøttekremen. Legg på den siste marengsbunnen og dekk sider og topp med resten av nøttekremen.
Lag værmønster på papp etter kakebildet. Klipp ut væren og legg mønsteret forsiktig oppå kaken. Dryss i rikelig med melis i åpningen. Pynt med mokkabønner
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar