To kakebunner:
4 egg
1 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Dynking:
2 dl eplesaft , melk eller søt vin
Fyll:
6 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
1 banan i små biter
100 g valnøttkjerner grovhakket
2 krokansjokolade hakket
Pynt:
300 g hvit marsipan
1 pose kakepynt eller revet sjokolade eller krokansjokolade
hele valnøttkjerner
Slik gjør du
2 runde kakeformer, ca.18 cm i diameter. I stekeovnen ved 175 grader i ca.25 minutter.
Begynn med kakebunnene: Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Fordel røren i to godt smurte former. Stek bunnene og la dem bli helt avkjølt før de tas ut av formene.
Når kakene skal fylles, skjærer du bort en liten skalk på den ene siden av hver kake slik at de kan legges tett sammen. Del hver kakebunn i to og dynk dem godt.
Visp kremen stiv med sukkeret. Bland halvparten av kremen med banan, nøttekjerner og krokansjokolade. Fyll kakene med denne kremen og sett kakene tett sammen. Smør den andre halvparten av kremen over hele kaken i et tynt lag.
Kjevle ut marsipanen til lokk som skal dekke begge kakene. Strekk marsipanen glatt ned langs kanten og skjær bort overflødig marsipan. Lag tvilling-mønster etter kakebildet. Husk å klippe ut midten på hodet. Dryss kakepynt o.l. i åpningen, men ikke i den biten som markerer ansiktene. Pynt kaken med kremstjerner, hele valnøtter og gjerne marsipanpynt (fra det du skjærer av).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar