tirsdag 22. februar 2011

Lammefrikasse




Ca. 500 g lammekjøtt i terninger
1 fennikel
3 gulrøtter
2 store løk
10 grønne asparges
3 ss olivenolje
3 dl hvitvin
¾ ts salt
3 stenger selleri
1 potte dill
2 ½ dl matfløte
1 ts demerarasukker
Salt og pepper



Tilbehør:

Kokte poteter

Varm olje i en gryte. Brun lammekjøttet i oljen og hell i hvitvin og la det koke opp mens du hele tiden fjerner fettet som skulle flyte på toppen med en skje.
Skjær løkene i båter og legg dem i. Tilsett salt og la retten surre i 20 minutter under lokk. Fjern eventuelt overflødig fett.
Brekk aspargesene der hvor de har deres naturlige knekk og skjær resten i avlange skiver. Det samme gjøres med fennikel og bladselleri som skjæres i tynne skiver.

Hakk dill og kom alle grønnsakene og dillen ned i gryten. Hell i matfløte og bland godt sammen.

La koke under lokk i 5-7 minutter. Til slutt smaksettes den med demerarasukker, salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar