Bunn:
100 g TINE Ekte Meierismør
200 g havregryn
1 dl sukker
1 egg
Fromasj:
6 plate gelatin
1 dl ananassaft fra boks
1 banan
3 hermetiske ananasringer i biter
2 egg
3 ss sukker
3 dl TINE Kremfløte
Pynt:
marsipan i skiver
sjokoladekrymmel
rød pyntegele
Slik gjør du
Rund kakeform, ca.24 cm i diameter. I stekeovnen ved 200 grader i ca.15 minutter.
Smelt smøret og rør det sammen med havregryn, sukker og sammenvispet egg. Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir og hell i røren. Stek kaken og avkjøl i formen.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca.5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende ananasjuice. Rør inn finmoset banan og ananas. Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten. Bland alt til fromasjen forsiktig.
Legg kakebunnen på serveringsfat og sett kakeringen rundt. Hell over fromasjen når den begynner å stivne. La kaken stå kjølig minst 4 timer, gjerne natten over.
Ta vekk ringen fra kakeformen. Lag et mønster først av Vannmannen etter slik kaken er pyntet. (Se kakebildet.) Dryss krymmel rundt for å markere Vannmannen. Marker krukken, ansiktet og vannet ved hjelp av rød pyntegele. Legg marsipanskiver rundt kakekanten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar