mandag 7. februar 2011

Vannmannens kake

Vannmannens element er luft. De som er født i dette tegnet, setter pris på elegant mat med delikat smak og aroma.




Bunn:


100 g TINE Ekte Meierismør
200 g havregryn
1 dl sukker
1 egg

Fromasj:

6 plate gelatin
1 dl ananassaft fra boks
1 banan
3 hermetiske ananasringer i biter
2 egg
3 ss sukker
3 dl TINE Kremfløte

Pynt:

marsipan i skiver
sjokoladekrymmel
rød pyntegele


Slik gjør du


Rund kakeform, ca.24 cm i diameter. I stekeovnen ved 200 grader i ca.15 minutter.

Smelt smøret og rør det sammen med havregryn, sukker og sammenvispet egg. Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir og hell i røren. Stek kaken og avkjøl i formen.

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca.5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende ananasjuice. Rør inn finmoset banan og ananas. Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten. Bland alt til fromasjen forsiktig.

Legg kakebunnen på serveringsfat og sett kakeringen rundt. Hell over fromasjen når den begynner å stivne. La kaken stå kjølig minst 4 timer, gjerne natten over.

Ta vekk ringen fra kakeformen. Lag et mønster først av Vannmannen etter slik kaken er pyntet. (Se kakebildet.) Dryss krymmel rundt for å markere Vannmannen. Marker krukken, ansiktet og vannet ved hjelp av rød pyntegele. Legg marsipanskiver rundt kakekanten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar