mandag 7. februar 2011

Jomfruens kake



Bunn:

150 g hasselnøttkjerner
2½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
100 g melis
100 g TINE Ekte Meierismør
3½ ss TINE Kremfløte


Fyll:

500 g multer
4 ss sukker
6 dl TINE Kremfløte


Glasur:

1/2 dl sirup
½ dl TINE Kremfløte


Pynt:

gul pyntegele på tube



Slik gjør du

I stekeovnen ved 175 grader C, ca. 15 minutter eller til leivene er gyllenbrune

Rist nøttene svakt gylne i varm stekepanne. Avkjøl nøttene og mal dem i foodprocessor. Sikt sammen mel, bakepulver og melis og bland med nøttene. Smuldre i smøret, tilsett fløten og elt deigen sammen. La deigen hvile på et kaldt sted ca. 30 minutter. Del deigen i 3 og kjevle hver leiv til runding ca. 24 cm. i diameter. Legg leivene på smurt stekeovnesplate og stek dem gyllenbrune. Avkjøl kakebunnene på rist.

Til fyllet blander du multene med sukkeret. Visp kremfløten, hold av noen pene bær til pynt. Fyll kaken med krem og de sukrede multene.

Tegn en "Jomfruen" på papp etter kakebildet. Legg mønsteret på kaken og smør krem inni åpningen unntatt der hvor vi skal markere hals og hode. Se bildet! Marker håret med pyntegele eller pynt med hele multer rundt.

Til glasuren koker du sirup og fløte til det er gyllent. Hell glasuren rett på toppen av kaken og smør den utover. Avkjøl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar