tirsdag 22. februar 2011

Cæsarsalat med kylling





Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Cæsar salat med kylling.

2 store kyllingfileter
Romaine salat
Hvitløkskrutonger
Revet parmesan



Dressing:

2-3 ansjosfileter i olje
2 eggeplommer
Noen dråper sitron
1 dl olje (nøytral type).
1 fedd hvitløk (presset)
Salt og pepper
1 ss sherry
1 ss revet parmesan


Framgangsmåte for Cæsar salat med kylling:

Start med å lage dressingen. Den lages enkelt ved å blende alle ingrediensene unntatt olje (det anbefales å bruke en stavmikser ettersom en stor blender ikke er likeså god til å blande de få ingrediensene). Deretter vispes olje i litt om gangen slik at blandingen blir tykk som majones og den smakes til med salt og pepper. Sett eventuelt dressingen inn i kjøleskapet noen timer innen servering.

Stek kyllingfiletene hele og krydr dem underveis med salt og pepper. Snitt salaten og fordel den ut i porsjoner. Skjær forsiktig kyllingen i avlange stykker med en god kjøttkniv. Avslutt med å fordele litt dressing hen over salaten og drysse med parmesan over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar