mandag 7. februar 2011

Skorpionens kake


En deilig eplekake med romkrem


Bunn:


300 g hvetemel
1 egg
3 ss TINE Lettrømme
150 g TINE Ekte Meierismør
100 g sukker
1 ts vaniljesukker


Fyll:

50 g rosiner
1 ss rom
750 g syrlige epler
1/2 dl sukker
1 pakke Piano Romkrem
Pensling: sammenvispet egg


Pynt:

blå og grønne druer delt i to og fire
litt marsipan til hode


Slik gjør du

Rund kakeform, ca 24 cm i diameter. I stekeovnen ved 200 grader i ca.45 minutter.

Bland ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen hvile på et kaldt sted ca. 1 time. Legg rosinene i bløt i rom en times tid.

Del deigen i to deler og kjevle den ene delen ut til en runding som skal kle kakebunnen, ca.3 cm oppover kanten. Prikk deigbunnen med en gaffel og renskjær kanten. Skrell eplene og del dem i båter. Legg eplebåtene over paibunnen, dryss på sukker og rosiner. Dekk fyllet med romkremen.

Brett litt av deigkanten over fyllet eller trill en lang, tynn pølse. Legg den rundt kanten og trykk den flat. Kjevle resten av deigen ut til et lokk og legg det oppå kaken slik at hele fyllet er dekket. Kjevle resten av deigen og stikk ut til blader som legges oppå lokket. Pensle kaken med egg før steking. Stek kaken og avkjøl på rist til den er lunken.

Marker stjernetegnet etter mønster på kakebildet med druer og litt marsipan.

Kaken smaker herlig med vispet krem eller iskrem til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar