mandag 7. februar 2011

Tyrens kake



Bunn:


150 g TINE Ekte Meierismør
¾ plate kokesjokolade
6 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel


Fyll:

2 dl aprikossyltetøy


Glasur:

1 dl sukker
1 dl vann
1 ss sirup
3/4 plate kokesjokolade


Pynt:

1 1/2 dl TINE Kremfløte
sukkerkuler



Slik gjør du

Rund kakeform, ca.24 cm i diameter .I stekeovnen ved 175 grader i ca.40 minutter.

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl litt. Visp to hele egg, fire eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett mel og sjokoladesmør. Visp de fire eggehvitene stive og rør disse inn til slutt. Hell røren i en godt smurt og melstrødd form. Stek kaken og avkjøl på rist. Del kaken i to lag og fyll med syltetøy.

Bland alle ingrediensene til glasuren i en kjele og kok forsiktig opp til det begynner å tykne. Avkjøl litt og smør glasuren over hele kaken.

Når glasuren er helt stiv, legges mønsterarket over. (Husk å klippe ut midten for å få fram mønsteret!) Visp kremfløten og bland med sjokoladesausen. Stryk et lag sjokoladekrem over mønsterarkets åpne felt. Fjern sjablongen og marker Tyrens øyne med en sjokoladedråpe eller sukkerkule. Sprøyt til slutt sjokoladekrem rundt kakekanten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar