mandag 7. februar 2011

Vektens kake




Kake med nøtter, sjokolade og pærer i en delikat blanding


Bunn:
5 egg
1 dl sukker
1/2 plate kokesjokolade revet
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver


Fyll og pynt:

7½ dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
50 g hasselnøttkjerner
1/2 plate kokesjokolade
sukkerkuler
brun pyntegele


Slik gjør du

Rund kakeform, ca.24 cm i diameter. I stekeovnen ved 175 grader i ca.30 minutter.

Visp egg og sukker til eggedosis. Fold forsiktig inn sjokolade blandet med mel og bakepulver. Rør lett til en jevn røre. Hell røren i godt smurt form. Stek bunnen og avkjøl på rist.

Del kakebunnen i to lag og dynk med sukkersaus fra pæreboksen. Ta til side to halve pærer til vekten. Hakk resten av pærene, nøttene og sjokoladen.

Visp 5 dl kremfløte stiv med sukker. Bland halvparten av den vispede kremen med sjokolade, nøtter og pære. Fyll kaken med denne kremen. Legg på kakelokket og smør den ublandete kremen over hele kaken. Stryk kremen så glatt som mulig over hele kaken.

Lag mønster av en vekt etter kakebildet. Lgg på mønstersjablongen og riss med en skarp kniv rundt vekten. Ta vekk mønsteret og marker selve vekten med sprøytegele. Lag vektlengder av sukkerkuler og legg de halve pærene på som vektskåler. Visp resten av kremfløten (2,5 dl) og sprøyt den rundt den pyntede kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar