mandag 7. februar 2011

Løvens kake



For Løvene er bare det beste godt nok! Denne kaken byr på de helt store kulinariske gleder. NB! Lag sjokoladeglasuren dagen før du skal lage kaken!


Mandelbunn:


200 g melis
4 egg
250 g mandler malte
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver


Fyll og pynt:

7 1/2 dl TINE Kremfløte
2 plate kokesjokolade
1 boks mandariner
sjokoladepynt og sukkerkuler



Slik gjør du

Liten langpanne ca.20x30cm. I stekeovnen ved 175 grader C, ca. 30 minutter

Brekk sjokoladen i biter. Kok opp fløten. Ha i sjokoladen og rør til den har smeltet. Avkjøl sjokoladekremen natten over.

Visp eggedosis av melis og egg. Fold forsiktig inn mandler siktet sammen med mel og bakepulver. Hell røren i smurt langpanne. Kle gjerne bunnen med bakepapir. Stek kaken og la den så bli avkjølt.

Del kaken i to lag. Dynk bunnene med mandarin-lake.Visp sjokoladekremen og del den i to porsjoner. Skjær halvparten av mandarinene i småbiter og bland med den ene porsjonen krem. Fyll mandarinkremen i kaken. Legg på det andre kakelaget og dekk hele kaken med den andre porsjonen sjokoladekrem.

Stryk kremen på toppen av kaken helt glatt. Tegn løvemønster på et pappark etter bildet på kaken. Klipp så ut løvefiguren, legg mønsteret forsiktig på kaken og fyll "hullet" med sjokoladekrymmel. Bruk f eks. sukkerkuler til øyne. Pynt kanten med resten av mandarinene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar