150 g hakket sjokolade
150 g sukker
4 egg
5 ss mel
500 g ricotta ost
Skallet fra 2 små appelsiner (bruk kun den fargede delen av skallet).
2 ts vaniljesukker
1 krm salt
Eggehvitene piskes i en skål med litt salt inntil de blir faste (sånn at du omtrent kan vende skålen på hodet uten at noe faller ut.
I en annen skål piskes eggeplommene sammen med sukker. Når denne blandingen er blitt lysere og kremete kommes følgende ingredienser i: ricotta, sjokolade, mel, appelsinskall (revet) og vaniljepulver.
Til sist skal eggehvitene forsiktig tilsettes i massen. Hvis man rører for hardt, kan kaken falle sammen.
Ha bakepapir i en kakeform og hell blandingen i.
Kaken stekes i ovnen ved 170 grader i ca. 50 minutter. Pynt med bær eller evt. et lag glasur på toppen eller server med pisket kremfløte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar